Tomas EdisonCu toții tindem să avem confort și facem tot posibilul să atingem această zonă. Încă de mici suntem îndrumați să învățăm pentru a putea face munci mai ușoare atunci când suntem mari. Mai apoi ne căutăm joburi ușoare în care să nu fim prea solicitați, ne dorim case confortabile, mașini cu dotări și extraopțiuni. Practic alergăm după confort întreaga viață.

Dar oare cât de benefic este să trăim o viață într-un deplin confort? Odată atins acest prag, oare care este gradul nostru de fericire pe termen lung? Sunt întrebări la care aș vrea să medităm împreună și să fim onești cu noi înșine. Eu cred că zona de confort, atunci când se instalează pe deplin într-un mediu, fie el de afaceri, societate sau familie, de obicei duce la delăsare. Ne lipsesc tocmai acei stimuli care ne fac să fim creativi și să obținem de la noi un potențial ridicat. Îmi vine în minte Tomas Edison. A fost exmatriculat de la școală pentru că a furat mai multe oglinzi de la un magazin pentru a le putea poziționa în locuința părinților cu scopul de a amplifica lumina necesară ca medicul să-i facă o operație de urgență mamei sale, fără de care își pierdea viața. Neavând studii, a fost nevoit să fie autodidact întreaga viață și motivat să aducă cu adevărat lumina în casele oamenilor. A experimentat și a eșuat de zece mii de ori în încercarea de a crea un bec și abia după a reușit.

A ieși uneori din zona de confort ne dă posibilitatea să facem lucruri extraordinare pentru noi dar mai ales pentru societatea din care facem parte. Trebuie să privim acele ieșiri întotdeauna drept oportunități și cu siguranță, perseverând vom obține lucruri mărețe.

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.