Oamenii.001Când începi o afacere ai un anumit vis pe care la un moment dat vrei să-l atingi. Pentru aceasta, de obicei fondatorii companiilor pun misiunea și viziunea lor în câteva fraze sau propoziții ce rămân mai apoi să călăuzească întreaga activitate de mai târziu.
În România de regulă, dacă întrebi un proprietar de companie care sunt valorile firmei lui probabil în cel mai bun caz o să-ți răspundă de capital sau investiții, clădiri, utilaje sau alte acareturi. E mai puțin probabil să primim un răspuns care să prezinte misiunea acelei companii sau valorile ce o călăuzesc.
Din experiență știm că lumea rezonează atunci când un brand are afișate la vedere valorile și mulți se identifică și “semnează” o adeziune clară față de produsele firmei respective. Condiția principală pe care trebuie să o îndeplinească aceste valori este că ele  trebuie să fie sincere și realiste. Probabil că sunt fundația oricărei organizații ce dorește în timp să creeze o cultură organizațională. Trebuie subliniat faptul că o cultură organizațională la care îi adăugăm și un brand puternic duce cu siguranță la succes pe termen lung. Întotdeauna vor fi tineri talentați și pregătiți care vor căuta acele firme, iar dintre ei, vor crește cu siguranță într-un mediu sănătos  și vor contribui la dezvoltarea acelui brand. O organizație care are valori bine întemeiate și bine mediatizate va beneficia de oameni ce vor deveni adevărați “business heroes”. Cealaltă parte a medaliei, atunci când nu există valori sincere cu aplicabilitate directă în interiorul companiilor, va duce la o repulsie accelerată față de firmă și la o evitare masivă a candidaților de calitate în ceea ce privește dorința de angajare în acea companie.

“Oamenii dau valoare companiilor. Companiile de succes prețuiesc oamenii.” Aceste două valori stau la baza companiei Enjobs HR și ne dorim să ne călăuzească în drumul nostru spre dezvoltarea eficientă a mediului de afaceri românesc, bazată pe onestitate și competență, pe valoare și apreciere.

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.