criza de forta de muncaAsistăm neputincioși în ultimul sfert de secol la un fenomen cu consecințe grave pe termen mediu și lung, scăderea natalității și sporul natural negativ. Un prim efect în economia mondială a acestui fenomen a fost criza economică ce a lovit mai întâi Japonia în anii ’90 iar mai apoi în 2007-2008, Statele Unite și Europa. Oricât ar încerca să ascundă după deget politicienii dar și economiștii de gazetă, economia este efectul schimbului de mărfuri și produse dintre oameni. Iar cu cât numărul oamenilor scade într-un anumit teritoriu, cu atât și economia are o recesiune. Efectul scăderii îl vedem în mod direct destul de târziu, de regulă la mai mult de patru decenii de la scăderea natalității și poate fi reparat și îndreptat tot printr-o susținere a natalității și printr-o perioadă ce de multe ori poate dura chiar şi o jumătate de secol.

România a suferit în timpul crizei economice datorită migrației forței de muncă spre occident, deoarece efectul natalității scăzute abia de acum începe să-și facă prezența. Știm cu toții că la noi în țară până în anii ’90 aveam un spor natural mai ridicat față de multe țări din întreaga lume. Dar de la revoluție încoace vremurile s-au schimbat iar azi începem să observăm că nu mai sunt tineri care să-și poată începe cariera. Școlile s-au închis și comasat în ultimii ani din cauza lipsei de elevi, liceele au pățit la fel, iar facultățile își găsesc tot mai greu potențiali studenți. Următoarea verigă ce va fi afectată este piața muncii. Prevedem în următorii douăzeci de ani o mare criză de forță de muncă. Calificată dar mai ales necalificată. Atunci companiile vor avea cu adevărat dificultăți în a funcționa și economia va fi cu adevărat zguduită la noi în țară.

O soluție pe care o recomandăm tuturor este investiția în pregătirea angajaților, ridicarea salariilor pe baza performanțelor pe care le realizează precum și o recrutare continuă de personal cu aptitudini și potențial. Trebuie formate culturi organizaționale în companii pentru ca oamenii să-și dorească să adere acelor companii. Managerii din România trebuie să uite cât de curând de sintagma: “În locul tău așteaptă o sută de persoane la poartă”. Noi știm că în curând piața muncii se va inversa. Pentru un om valoros se vor bate o sută de angajatori în oferte.

Așa că, “Paza bună trece primejdia rea!” E timpul să faceți schimbări și să vă pregătiți pentru următoarea criză, criza forței de muncă.

sursa pozei

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.