Tendința actual12788940_10154012590654577_616130992_oă în economie este de a conduce organizațiile prin lideri de succes. Este o diferență mare dintre conceptul de manager și cel de lider. Managerul este focusat pe obiectiv și rezultat, liderul este focusat la rândul lui pe obiectiv și rezultat dar prin și cu ajutorul echipei pe care o conduce.
O viziune de manager, strict orientată pe rezultat poate fi de succes pe termen scurt dar total ineficientă pe termen lung. Citeam azi că la un anumit summit de bussiness pentru anul 2016 se preconizează o creștere a productivității cu 20% și o mărire a fondului de salarii cu 5%. Oare lipsa corelării productivității cu veniturile salariaților din întreaga organizație la ce poate duce? Cu siguranță în timpul cel mai scurt va duce la mari probleme de resurse umane.
În schimb un lider știe cum să gestioneze resursele eficient pe termen lung. Asigură aceeași importanță resurselor, atât celor informaționale, fizice, bănești dar și celei umane. Dar poate cel mai important lucru pe care îl face un lider de succes este că își adaptează modul de a conduce în funcție de personalitatea și pregătirea profesională a membrilor echipei. Degeaba ești pilot de formula unu și încerci să conduci o Dacie după aceleași principii pe care le aplici pe un monopost, nu? Vei distruge și mașina și îți vei periclita și calitatea de “pilot”. Este similar și în leadership. Abilitatea de a te adapta se cultivă. Un lider de succes trebuie să fie cultivat.

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.