slide-eberhardCe este stresul? În definiția din dicționar este denumirea generală a oricărui factor din mediu care reușește să determine la om o reacție de alarmă, capabilă uneori să genereze boli grave. În perioada 16 – 17 iunie 2016 am avut oportunitatea să particip la un seminar Persolog  de certificare pe modulul de stres management susținut de către domnul Eberhard Jung, directorul departamentului de consultanţă şi vânzări la Persolog International. Aici am învățat că stresul reprezintă mai întâi de toate o alegere. O alegere pe care fiecare dintre noi o face conștient sau mai puțin conștient și care scăpat de sub control ajunge să ne pună stăpânire pe viață.
Spre deosebire de abordarea clasică în care stresul este perceput ca fiind negativ sau pozitiv, studiile au arătat că stresul scăpat de sub control are un efect nociv asupra organismului indiferent de încărcătura lui emoțională. Atunci când, pentru o lungă perioadă de timp, ne confruntăm cu stres, efectele lui de cele mai multe ori ajung să-și pună amprenta asupra sănătății, asupra vieții sociale, asupra comportamentului și asupra modului în care gândim.
Ce ne învață instrumentul numit Profilul de Stres Persolog? Ne învață să gestionăm științific încărcătura generată de stres și să o transformăm dintr-o încărcătură neproductivă în una productivă.
Pentru mine aceste zile petrecute alături de domnul Eberhard Jung dar și de ceilalți traineri certificați Persolog au reprezentat un prilej de a învăța și a-mi aprofunda cunoștințele. Am avut parte de un master trainer cu o experiență extraordinară. Simplitatea și precizia, de multe ori chirurgicală, cu care ne-a împărtășit cunoștințele și experiența ne-au făcut să înțelegem și să asimilăm ușor și cu plăcere noile informații. Încă o dată am realizat că nu-i întâmplătoare diferența de progres între România și Germania. Trebuie să învățăm întregul mediu social din România să fim mai orientați pe soluționare, să încetăm să ne plângem de milă, să evităm să criticăm alte persoane din sfera noastră profesională. Cu siguranță, orientați pe soluționare, vom reuși și noi să facem progrese și să generăm schimbarea dorită.
Cu această ocazie vreau să anunț toate companiile interesate că voi pregăti tuturor celor interesați seminarii de managementul stresului pe care le vom livra împreună cu Persolog România și Enjobs HR, personalizate pe specificul fiecărei echipe participante.
Vă doresc o săptămână cât mai productivă și aștept să ne contactați pentru a putea programa viitoarele seminarii!

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.