Mă tot gândeam despre ce să scriu și am devenit stresat că nu găsesc un subiect potrivit. Imediat mi-am dat seama că “stresul” este un subiect pe care merită să-l pun astăzi sub lupă.

Ce este stresul? Oare este un factor din exterior sau alegerea noastră de a ne autogenera o tesiune raportată la factorii externi?

Majoritatea stresului ne este generat de modul în care reacționăm la factorii externi. Dacă conștientizăm acest lucru vom putea să ne controlăm nivelul de stres și să-l ținem în zona productivă.

Care este zona productivă?

Un stres foarte redus, un nivel minim, ne face să dăm un randament minim. Deci să fim total nestresați nu este productiv. În schimb, un nivel foarte ridicat de stres ne reduce mult capacitatea de concentrare și ne face pasibili să greșim sau să luăm decizii greșite. Așadar, nici un nivel foarte ridicat de stres nu este potrivit. Cel mai bine este să ne putem menține un nivel de stres moderat, suficient cât să ne motiveze să ne facem sarcinile.

Concluzionând, stresul este o alegere. Suntem stresați pentru că noi alegem să fim stresați. În articolul următor am să descriu câteva metode practice de a crește sau scădea nivelul de stres. Până atunci, vă doresc un nivel cât mai productiv de stres!

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.