Resurse umaneCu toții suntem de acord că un proces de angajare înseamnă mai mult decât interviuri și semnarea contractului de muncă. Un proces de angajare încheiat cu succes înseamnă că angajatul nou a parcurs o perioadă de acomodare, asimilare și îndrumare, iar compania poate să se bucure de rezultatele muncii angajatului său.
Nu este suficient ca angajatul să aibă experiență sau să fie foarte descurcăreț pentru a considera că acomodarea nu este o problemă.
Un sistem de inducție bine făcut facilitează adaptarea persoanelor angajate la cerințele posturilor pe care acestea urmează să le ocupe, le face tranziția de la fostul loc de muncă la actualul loc cu un nivel mai scăzut de stres și cu o mai bună rată de acomodare cu noile caracteristici ale noului loc de muncă, crescând astfel șansele de a rămâne în companie pentru mai mult timp.
Din postura de nou angajat de obicei ești atent la modul în care compania își arată interesul față de tine, iar acest lucru cântărește enorm în luarea deciziei de a rămâne în acea companie și în formarea comportamentului ca viitor angajat (dacă merită să se implice sau să respecte compania, munca, colegii, superiorii etc.). Ideea că încrederea se câștigă prin fapte, este cât se poate de adevărată și în relațiile de muncă. Companiile ar trebui să treacă la acțiune încă de la început, cu fiecare nou angajat în parte pentru a-l convinge că trebuie să dea ce-i mai bun și că trebuie să obțină rezultate într-un timp cât mai scurt.

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.