Time is change.001Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare. În ultimii 30 de ani au fost schimbări de climă, de sistem politic, de tehnologie, de nivel de trai. Economia a trecut de la una de tip comunist la una de tip capitalist. Practic viața unui om de acum trei decenii este complet schimată față de viața unui om din zilele noastre. Dar schimbările nu se produc doar pe termen lung, ele au loc în permanență și ne afectează pe fiecare dintre noi.
Economia nu doar că este supusă mereu schimbării dar este cea care generează de cele mai multe ori schimbarea. Firmele trebuie să aibă capacitatea de a fi dinamice și de a putea face față schimbării impuse de piață. Cu cât adaptabilitatea este mai ridicată cu atât succesul unei companii crește. Firmele inovatoare, dinamice reușesc să vină în piață întotdeauna cu produse competitive și adaptate pe nevoile clienților.
A fi inovator și creativ presupune să ieși din zona de confort. Dar oare tendința naturală a fiecărui om nu este de a rămâne în zona de confort? Cu toții ne dorim să atingem bunăstarea materială care să ne asigure confortul, deci nu ne place schimbarea. Tocmai din aceste motive este foarte greu să faci schimbări într-o companie. Managerul trebuie să știe cum să-i facă pe oameni să-și dorească schimarea, să-i facă să o perceapă ca fiind ceva natural și continuu. Recomandăm oricărui manager să se pregătească permanent și să-și adapteze stilul de a conduce având ca și constantă “invariabilă” – schimbarea!

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.