munca in echipaEchipa este formată din mai mulți indivizi care au un obiectiv, un scop comun. Atunci când fiecare membru al echipei este destul de implicat și dedicat scopului comun se pot obține performanțe uluitoare. Din păcate suntem de foarte multe ori prea orgolioși și dornici de afirmare și uităm să ne mai punem în slujba echipei. Aceasta duce de regulă la rezultate slabe nu numai cu echipa dar și individuale.
În ciclism munca de echipă este esențială. Dacă lăsăm la o parte scandalurile de dopaj care au cutremurat această competiție și privim coordonarea și determinarea acestor sportivi o să rămânem impresionați. Fiecare echipă, în funcție de etapă, își alege o strategie cu care să poată câștiga. Uneori strategia echipei este să forțeze, alteori este să-și odihnescă favoritul. Totul este calculat pentru a-i crea cel mai bun culoar liderului echipei. Marii campioni din ciclism, cei mai buni sprinteri și cățărători au beneficiat întotdeauna de suportul echipei. În fiecare etapă se sacrifică cel puțin patru sau cinci coechipieri pentru a-l duce în trenă și la adăpostul curenților de aer pe campion. Cu câțiva kilometri înainte de final echipa se strânge în jurul lui, îl protejează cu îndârjire și de alți favoriți dar și de legile fizicii iar mai apoi pe ultimele sute de metri rămân doi sau trei lideri din principalele echipe care se bat pentru victoria de etapă. Câștigă de obicei acel ciclist care a primit suportul cel mai bine. Aici, pe sprintul final, fiecare fărâmă de energie economisită poate face diferența.
Cred că este similar și în afaceri. Echipa trebuie să fie unită spre același obiectiv. Antrenamentele trebuiesc făcute în cele mai dificile condiții: altitudine, ploaie, vânt, arșiță, pante abrubte (concurență maximă, lipsă de resurse, timp limitat, clienți dificili și pretențioși) ca mai apoi în timpul cursei dacă beneficiem de timp mai frumos ca la antrenamente o să ne fie mai ușor să învingem. Iar, liderul echipei, atunci când va câștiga trebuie să împartă succesul cu întreaga lui echipă.

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.