recrutareRecrutarea este un proces continuu. La fel cum este aproviziunarea cu produse, materie primă sau ofertarea către clienți.

Sunt manageri care spun că au urgent nevoie de “x” oameni, iar după ce sunt în echipă completă, nu mai recrutează. Oare se poate spune că o echipă este completă și că procesul de recrutare trebuie să se încheie la un moment dat?

Noi recomandăm ca recrutarea să se facă în permanență. De ce? Pentru că oamenii cu potențial și abilități potrivite pentru posturile din cadrul unei companii sunt disponibili să muncească atunci când au ei nevoie și nu când au nevoie companiile. Este foarte mică probabilitatea ca și omul și compania să se caute fix în aceeași perioadă.

Și ce ne facem dacă găsim un om bun pentru o poziție care este ocupată de un alt om bun? Ei bine, dacă-l recrutăm se poate crea o concurență benefică pe acea poziție.  Dar ce facem cu costurile companiei? Având doi oameni foarte bine pregățiți cred că se poate ivi posibilitatea unei extinderi sau a unei promovări în cadrul companiei.

Dar ca să fim sinceri cu noi, oare câți manageri au doar oameni foarte bine pregătiți și motivați și o recrutare continuă le-ar provoca deranj?

Procesul de recrutare, dacă este făcut de oameni profesioniști și în permanență, poate da greutate întregii companii. De aici se poate face diferența dintre progres sau regres sau dintre eficacitate și eficiență.

Așadar, tu cum vezi procesul de recrutare?

Dacă avem viziuni comune,  îți oferim consultanță de specialitate pentru a putea face din recrutare o artă. Recrutează ușor alături de echipa Enjobs HR și împreună vom reuși să-ți alegem cei mai buni oameni în echipa ta!

 

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.