IMG_1801Se spune că prima impresie contează. Un adevăr valabil și în procesele de recrutare. Primele minute de interviu sunt determinante de cele mai multe ori în luarea deciziei finale, iar aceste impresii ne influențează puternic judecățile viitoare asupra acelor persoane. Suntem atrași și apreciem trăsăturile oamenilor, valorile, experiențele în care ne regăsim și noi. Acest lucru ne poate orienta greșit în luarea deciziilor deoarece este foarte greu să trecem de subiectivism și să analizăm compatibilitatea acelei persoane cu necesitățile noastre.
Un copil talentat întotdeauna va fi apreciat la școală prioritar prin prisma talentului său. O companie cu cifre impresionante va crea impresia că are o echipă puternică și manageri extraordinari, desi în realitate poate sau nu să le aibă pe acestea două. La fel și un candidat cu care rezonăm poate să treacă de procesul de selecție desi poate nu întrunește decât 30% din criteriile postului.
Suntem creați din emoție și o răspândim pretutindeni în jurul nostru. În companiile de succes emoțiile sunt bune când sunt așezate pe un substrat rational, călăuzite de un fundament științific. Dacă ținem cont de aceste lucruri în alegerea personalului și în evaluarea lui nu vom crea situații conflictuale și vom avea angajați fericiți.

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.