Timpul este ceva independent de noi și nu poate fi controlat. Cu toate acestea există atât de multe seminarii și cărți despre managementul timpului încât ne este indusă tot mai mult ideea că avem posibilitatea să-l controlăm într-o oarecare măsură.

De fapt ceea ce putem noi să controlăm este propria noastră energie. Conștientizarea energiei proprii dar și gestionarea eficientă a ei reprezintă cel mai bun instrument pe care îl putem folosi pentru a reduce timpul necesar îndeplinirii unei sarcini specifice. Atunci când suntem obosiți știm cu toții că timpul pe care ni-l ia o anumită sarcină este mai lung și posibilitatea de a greși crește semnificativ. În schimb, dacă suntem suficient de odihniți vom reuși să ne terminăm treaba într-un timp mai scurt și cu greșeli mai puține.
Pentru a avea o energie bună trebuie să păstrăm un echilibru între timpul dedicat muncii, timpul petrecut cu familia și prietenii, timpul alocat doar nouă înșine și cel mai important și vital lucru, timpul în care dormim. Somnul este singurul care este capabil să ne refacă energia pe deplin. Chiar dacă funcționăm și cu somn mai puțin, organismul nostru resimte mai repede sau mai târziu orice privare de somn. Pe termen lung ne dorim să fim sănătoși pentru că doar așa vom reuși să trăim și să putem oferi ceva societății, iar lipsa de somn poate deveni în acest context cel mai mare inamic al societății. Tu cât dormi în medie pe zi? Dacă răspunsul tău este mai puțin de opt ore, atunci ai nevoie să-ți îmbunătățești somnul.
Vă urez o săptămână plină de energie bună și capacitate de gestionare a ei într-un mod super eficient!
Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.