Ajung la tine problemele angajaților tăi? Vine lumea să-ți spună idei de îmbunătățire și eficientizare a activității? Ești abordat ușor cu privire la subiecte dificile? Dacă răspunsul este “nu” la fiecare dintre aceste întrebări atunci este oportun să citești următoarele rânduri (dacă răspunsul este “da”, atunci cu siguranță vei citi):

Când conduci o echipă și oamenii din ea evită să te abordeze, trebuie să conștientizezi un lucru foarte simplu: în ochii lor ești foarte ocupat și inabordabil. Însă cu siguranță tu muncești și ești o persoană harnică. Faci asta tocmai pentru a asigura tot ce-i necesar echipei tale, dar ca lider trebuie să muncești mai puțin și să-ți faci timp să asculți problemele și oportunitățile din jurul tău.

Atunci când un om vine la tine înseamnă că el îți va prezenta cea mai stringentă problemă a lui. Tocmai din acest motiv de fiecare dată trebuie să fii la fel de interesat de ce îți va zice. Dacă te concentrezi total pe discuție, îi acorzi liniștea și timpul necesar, participi prin ascultare activă în discuție, vei vedea că lumea va începe să te caute. Vei observa că se îmbunătățește comunicarea în echipa ta, iar aceasta tinde să te copieze. Însă dacă tu ești veșnic ocupat și lipsit de timp așa vor deveni și ei. Vor fi prea ocupați să discute, prea ocupați să soluționeze, prea ocupați să muncească din greu și drept consecință vor fi prea ocupați să aibă rezultate.

În ziua în care vei putea să-ți petreci o oră în fiecare zi în care să-ți observi pur și simplu echipa, în care să stai să admiri munca lor, îți vei aduce aminte de aceste rânduri și ve știi că ai devenit un lider de succes, un lider disponibil!

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.