listen-2Îmi doresc să comunic mai bine pentru a fi mai bine înțeles de ceilalți. Este unul din motivele pentru care oamenii mă caută și își doresc să participe la seminariile mele.

De ce ne dorim să comunicăm mai bine? Pentru că o mai bună comunicare ne ajută să avem succes în tot ceea ce facem.

Poate un vânzător să vândă fără a stăpânii comunicarea? Un lider își poate transmite obiectivele și motiva oamenii dacă nu stăpânește știința neînțelegerii? Da, așa este numită comunicarea de către oamenii de știință din întreaga lume: “știința neînțelegerii”. Un angajat se poate dezvolta și poate fi apreciat de colegi dacă are dificultăți în a se face înțeles? Un client va știi să aleagă cel mai bun serviciu sau produs dacă nu “vede” ce-i transmite vânzătorul?

Toate întrebările de mai sus au un singur răspuns: este foarte dificil să ai succes dacă nu ești inițiat în arta comunicării. Fiecare dintre noi este modelat de mediul în care trăiește iar percepțiile noastre sunt influențate de propriile valori. Atunci când transmitem ceva este bine să ținem cont de cel din fața noastră. Pentru aceasta este mai simplu să-l observăm, să-l ascultăm și de abia apoi să vorbim. În definitiv avem doi ochi, două urechi și o singură gură.

Observă, ascultă și apoi vorbește! Este prima regulă pentru o mai bună comunicare. Restul o să le învățăm la seminariile pe care le vom susține împreună. Mult succes!

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.