3D render depicting standing out from the crowd

Se pot construi oare lucruri trainice și solide pe baza unor materiale neperformante și ieftine? Vă rog să vă gândiți la această întrebare și să vă răspundeți.
Ei bine, se pot construi unele lucruri colosale cu astfel de materiale dar într-o zi, sub propria greutate sau la cea mai mică acțiune externă, totul se va prăbuși.

Dar oare cu cele mai bune materiale, performante și costisitoare, dar fără un arhitect priceput și cu un constructor fără experiență și pregătire specifică se poate construi ceva semeț și durabil? Cum ne răspundem acum?
Poate de această dată sunt șanse să avem succes sau să dureze totul prea mult și să avem prea multe costuri de construcție.

Atunci când vorbesc de constructor sau arhitect, vorbesc de fapt despre manageri sau proprietari de afaceri iar când fac referire la materiale de construcție mă gândesc la oamenii care lucrează ca și angajați într-o companie. Am discutat în aceste zile cu un antreprenor român și-mi spunea că toată lumea-i zice că-n România nu are rost să investești în oameni, în echipă. Că asta-i valabil doar în SUA. Părerea voastră care este? Eu cred că dacă suntem manageri, antreprenori, proprietari de afaceri și ne dorim să avem profit, sperăm ca afacerile să funcționeze cu succes pe termen lung. Trebuie să avem în vedere că trebuie să avem oameni performanți și foarte bine pregătiți care să aibă posibilitatea să câștige venituri pe seama eficienței lor în cadrul companiei. Mai cred că este obligatoriu ca din postura de lider să fim într-o permanentă stare de evoluție, să participăm și să învățăm astfel încât să fim și noi la un nivel înalt. De ce trebuie să fie așa?
În antichitate, filozoful grec Esop scria în una din fabulele lui:
Într-o bună zi, un țăran sărac descoperă în cuibul găinii sale preferate un ou strălucitor de aurNevenindu-i să creadă, mai întâi vrea să arunce oul, cu gândul că e ceva necurat la mijloc. Apoi se gândește să meargă la târg și să-l verifice. A doua zi, la târg, constată cu uimire că oul se dovedește a fi din aur pur. Mai mult, norocul se întâmplă din nou. În fiecare zi, găina face un ou de aur. Țăranul devine putred de bogat, dar, pe măsură ce se îmbogățește, îi crește lăcomia și nerăbdarea. Începe să nu mai fie mulțumit cu un singur ou pe zi și nu doarme nopțile, de nerăbdare, în așteptarea dimineții, când îi va colecta bogăția. Într-un final, decide să taie găina și să ia toatouăle deodată. Evident, nu găsește nimic, iar odată cu sacrificarea găinii, se sfârșește și câștigul lui, ajungând, în scurt timp, din nou, sărac.

Cu ce a greșit țăranul? Eu cred că și-a dezvoltat doar nerăbdarea și lăcomia. Dacă se îngrijea mai atent de găină și de el însuși cu siguranță nu ajungea  în această situație. Autosuficiența și superioritatea față de ceilalți ne poate pune de multe ori în postura țăranului. Undeva, în alt oraș sau altă țară, ai cunoscut și tu un astfel de țăran?
Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.