The words I Quit written on a yellow sticky pad of paper written in black.

Am urmărit de curând un clip în care se spunea că pentru a putea rezolva o problemă cel mai important lucru este să recunoști că există. Fără a fi cinstit cu tine însuți nu ai cum să poți merge mai departe și să progresezi. Chiar dacă lucrurile merg bine, în general într-o companie, pot exista probleme care să genereze pierderi imense pe termen lung.
O problemă actuală și majoră în companiile din România este rata mare a fluxului de personal. Deși nivelul salarial este considerat ca fiind cel care generează creșterea fluctuației, studiile făcute pe mii de companii și milioane de angajați au arătat că retribuția reprezintă doar 22% din factorii care generează fluctuația. Mai rămân 78 de procente care sunt responsabile de asta. Iar aceste procente sunt la îndemâna managerilor. Pot reprezenta, dacă sunt bine gestionate, un atuu considerabil față de oameni dar și față de companie.
Experiența m-a învățat cum putem crea un mediu propice în cadrul companiei astfel încât oamenii valoroși să-și dorescă să se alăture, să învețe, să se dezvolte și să participe pe termen lung la atingerea obiectivelor organizației. Dar primul pas reprezită recunoașterea problemei. Al doilea pas este implementarea unei strategii pe termen mediu și lung prin care se poate soluționa această problemă. Care sunt beneficiile unei fluctuații scăzute de personal?
– angajații pot atinge un nivel ridicat de pregătire profesională și experiență;
– se poate face trecerea de la un sistem eficace la unul eficient;
– se crează un mediu de lucru bazat pe încredere și stabilitate;
– se reduc semnificativ costurile de recrutare;
– păstrarea know-how în cadrul organizației;
-crește calitatea, cantitatea și inclusiv rentabilitatea producției sau a serviciilor prestate;
– se fidelizează angajații (primii clienți ai oricărei companii) dar și clienții existenți;
– se pot face strategii de dezvoltare pe termen lung;
– perioadele de criză economică pot fi depășite cu ușurință.
Acestea sunt doar o parte din beneficiile pe care le generează atingerea unui nivel scăzut de fluctuație. Cred că sunt suficiente pentru a începe o colaborare. Mult succes!

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.