Azi, cantitatea de informații din jurul nostru, este la un nivel ce părea de neatins cu doar câteva decenii în urmă. Dacă am încerca să ascultăm tot ce auzim, să vedem tot ce observăm, cu siguranță în creierul nostru s-ar produce un scurtcircuit. Totuși vrem să fim informați pentru a ne adapta la continua schimbare, vrem să cunoaștem cât mai multe pentru că asta înseamnă prosperitate. Cum facem atunci să filtrăm informația?

Am să vă spun o întâmplare din viața mea. Într-o vacanță petrecută în Creta m-am împrietenit cu un localnic. La plecare, Iorgos, noul meu prieten cretan mi-a spus un lucru ce m-a pus pe ganduri: “Prietene, atunci când mă cauți să-mi spui doar lucruri adevărate, bune și care mie îmi folosesc. Eu o să te sun doar când o să am să-ți spun astfel de lucruri.”

Crescut fiind în cultura noastră românească în care mi se spunea de mic că “prietenul la nevoie se cunoaște” oarecum m-am întristat. Nu înțelegeam această nouă abordare. Trecerea timpului însă m-a făcut să înțeleg că lucrurile adevărate, bune și cele care ne sunt folositoare sunt cele care ne fac viața mai frumoasă. Am aflat că filozoful antic Socrate a fost cel care acum 2400 de ani a enunțat acest filtru ce-i poartă și azi numele. Dacă vreți să vă umpleți viața cu lucruri valoroase atunci aplicați filtrul lui Socrate. 

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.