comunicareNi se pare că oamenii care comunică bine au, parcă, un talent înnăscut de a vorbi și asculta, un dar aparte, care nu se poate învăța sau îmbunătăți. Realitatea ne demonstrează, însă, că abilitățile de comunicare se dezvoltă printr-un efort susținut și prin exercițiu. De ce este atât de importantă comunicarea? Ei bine, pentru a-i înţelege pe oamenii din jurul tău cu care lucrezi, pentru a le câştiga încrederea şi respectul şi, nu în ultimul rând, pentru a deveni o sursă de inspiraţie pentru aceştia, trebuie să devii un specialist în comunicare. Şi nu ne referim aici doar la ceea ce transmitem în mod verbal, ci, mai ales, la ceea ce transmitem în mod non verbal prin gesturi, postură, mimică, tonalitate etc.

Învățând să-i înțelegeți pe cei din jur și șă vă comunicați ideile mai impede, cu siguranță că veți dobândi deprinderi care vă vor îmbunătăți viața pe toate planurile.

Este necesar să exersăm să comunicăm în fiecare zi. Așa cum un zidar trebuie mai întâi să învețe să zidească și apoi să se numească astfel, la fel și cu abilitățile de comunicare. Orice abilitate înseamnă cunoaștere.

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.