incredereEste nevoie de încredere pentru a reuși să fim mai buni? Putem să construim echipe sau prietenii fără încredere? Cum ne câștigăm încrederea celor din jur? Contează să avem încredere în noi înșine?

Încrederea se câștigă în timp. Fiecare zi, fiecare contact cu ceilați, tot ceea ce facem se adună undeva în percepția celor din jur și reușește să clădească cea mai puternică dar instabilă formă de succes. Atunci când îți câștigi încrederea ușile se deschid mai ușor, lumea te caută și poți să transmiți ceea ce îți propui. Cred că ne dorim cu toții să fim de încredere.

Dar pentru asta trebuie, în primul rând, să avem încredere în noi înșine. Este prima regulă a încrederii. Pentru fiecare dintre noi lumea începe și se termină cu propria persoană. Fără a crede în propriile forțe este greu să-i determinăm pe cei din jur să creadă în noi. Chiar dacă ne confruntăm cu situații dificile, chiar dacă uneori greșim, asumarea responsabilității ne face să ne descoperim limitele și să le putem îmbunătăți. Efortul de a progresa nu va rămâne neobservat. Vom începe să culegem roadele și relațiile noastre vor crește. Atunci când vom simți aprecierea celor din jur ne va crește încrederea de sine. De aceea este important să oferim în viață. Ceea ce dăm, vom primi, ce vom sădi, va răsări.

Din păcate pentru a pierde încrederea este nevoie de multe ori doar de o simplă greșeală. Iar a greși este omenește. Ce putem face? În primul rând atunci când greșim trebuie să ne asumăm asta. Iar rezultatul va fi unul incredibil, în loc să pierdem vom câștiga.

Nu uita: lumea începe cu tine! Mult succes!

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.