Cultura organizationala.001O anumită cultură organizațională există în orice companie. Ea este vizibilă și dezvoltată sau dimpotrivă există doar la nivel invizibil și afectează indirect activitatea companiei. Companiile care pun accent pe cultura organizațională în desfășurarea activității, obțin performanțe cu până la 20 – 30% mai mari față de cele care nu și-au dezvoltat structurat cultura.

Dar ce reprezintă o cultură organizațională și cum ajungi să o dezvolți? Pornind de la faptul că fiecare cultură este unică și este influențată de nenumărați factori, s-a stabilit totuși că toate marile culturi organizaționale au în comun câteva elemente pe care fiecare manager le poate sădi în compania sa. Odată descoperite poți să începi să dezvolți o organizație de durată și o cultură aparte. Identificarea acelor elemente precum și înțelegerea importanței lor într-o afacere poate constitui primul pas spre revitalizarea sau remodelarea existenței unei companii ce caută o schimbare.

O cultură organizațională bine definită și promovată atât intern cât și în exteriorul companiei îi dă organizației claritatea de care are nevoie pentru atingerea obiectivelor. Asigură candidații cei mai potriviți pentru posturile disponibile, ajută la dezvoltarea personală și profesională a angajaților, asigură managerului posibilitatea să gestioneze în modul cel mai eficient resursele companiei. Creați-vă identitatea și lăsați-o moștenire companie voastre!

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.