IMG_1599Am învățat că pentru a fi eficient în viață trebuie să ai un echilibru. Trebuie să fi sănătos, motivat, uneori relaxat, alteori focusat. Timpul liber este cel care trebuie să ne reîncarce bateriile. Fără odihnă și relaxare n-am fi capabili să gestionăm stresul cotidiam. Acum câțiva ani am fost la un seminar susținut de Mario Brühlmann, un excelent trainer elvețian. Ne-a explicat celor prezenți cât de importante sunt momentele de “igienă mentală”. Atunci când suntem doar noi și pasiunea ce o avem. Dânsul ne povestea că în fiecare dimineață se trezește înainte de răsăritul soarelui și ascultă cântecul păsărilor. Am făcut și eu de câteva ori acest lucru și m-am simțit întreaga zi mai plin de energie și mai orientat pe priorități.
Un alt lucru foarte important este planificarea concediului. Oricât ne-am strădui să ne să organizăm munca, întotdeauna pot apărea lucruri neprevăzute. Și asta pentru că sunt întotdeauna factori care nu depind de noi. Dacă spunem de fiecare dată, asta este urgent și după ce rezolv am să plec în vacanță, avem șanse să fim întodeauna prinși între probleme. Eu, personal, la începutul carierei mele am avut o perioadă în care aproape cinci ani am fost incapabil să-mi găsesc timpul potrivit pentru a merge în vacanță. Apoi am înțeles că trebuie să-mi programez concediul de la început de an. Odată programat, realizăm că pe măsură ce se apropie perioada concediului și randamentul nostru creștem. Știm din timp că vom lipsi și putem organiza totul pentru a ne putea bucura de timpul liber.
PS: Cine consideră că, dacă este pe plajă și întreaga zi și-o petrece vorbind la telefon afaceri, este în concediu, se înșală. Dacă te regăsești este momentul să apelezi la o firmă de consultanță  pentru a te putea bucura de următorul concediu.

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.