Concediu placut si linistit!Ca și manager, de multe ori concediul este cel mai greu de efectuat. Din dorința continuă de a îmbunătăți lucrurile poți cădea foarte ușor într-o extremă nedorită, în care pur și simplu nu mai ai timp pentru tine și nici timp liber. De fiecare dată apar lucruri neprevăzute exact atunci când îți dorești mai mult să te poți odihni și să te bucuri de liniștea vieții. Eu, am avut la începutul cariei o perioadă în care pur și simplu n-am putut, mai mulți ani la rând, să îmi iau vacanță. Intrasem într-un cerc din care nu mai puteam ieși. Niciodată nu era timp pentru mine deoarece îmi dedicam timpul celorlați. Acest lucru pe termen lung este devastator. Un om are nevoie de echilibru între muncă, odihnă, familie și plăceri. Dar cum putem obține acest lucru?
O întrebare al cărui răspuns l-am aflat de la un trainer elvețian ce-mi este foarte drag, Mario Brühlmann. Am participat la un seminar în Cluj-Napoca a cărui temă era Life&Time Management. Mario spunea că trebuie să ne planificăm la început de an în primul rând timpul liber deoarece mai apoi ne vom organiza activitatea în funcție de acest lucru și o vom face într-un mod mult mai eficient. Și avea dreptate. Am încercat acest lucru și mi-am dat seama că atunci când știi că se apropie o perioadă în care ești plecat de la muncă devii mai eficient și începi să-ți organizezi munca în așa fel încât pe perioada concediului să-ți fie preluate eficient sarcinile de restul membrilor din echipă. Am văzut oameni de afaceri care atunci când sunt în concediu stau la plajă și vorbesc la telefon. De fapt muncesc într-un birou în aer liber. Acest lucru nu este deloc benefic ducând în timp la epuizare și ineficiență. Programând în schimb concediul îți pregătești echipa cu ce pot ei să facă, programezi întâlnirile înainte și după această perioadă, iar în săptămânile dinaintea lui, pur și simplu îți crește randamentul.
De asemenea este important să-ți programezi și minivacanțele de weekend. Îți alegi la început de an locurile pe care vrei să le vezi și le pui în calendar. Nimic mai simplu. În acest fel nu vor trece anii și să nu vei rămâne cu impresia că n-ai făcut nimic. Voi n-ați pățit ca atunci când aveți de mers în vacanță sau în concediu să fiți foarte eficienți cu o zi două înainte? Atunci îți aduci aminte de tot ce-i important și găsești rezolvarea fiindcă știi că altfel îți vor răpi din timpul liber.
Și pentru că se apropie sau a început perioada concediilor, echipa Enjobs HR vă urează un concediu plăcut și liniștit!

 

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.