Cunoasterea problemelor - teoria iceberg.001Atunci când conduci o companie, cu cât ea este mai mare, cu atât sunt mai puține problemele pe care le cunoaște top managementul. Statistica ne arată că doar 4% din problemele unei companii sunt cunoscute de către top management. La o primă vedere pare totul un pic exagerat, dar dacă stăm și analizăm aceste cifre ne dăm seama că ele chiar sunt veridice. Doar câteva persoane, care au viziunea și puterea de a conduce, n-au cum să cunoască uneori problemele a mii de angajați. Din ce motive? Pentru că cei din prima linie sunt de cele mai multe ori prea preocupați de execuție pentru a mai avea timp de a discuta ce li se întâmplă. Mai există și un alt motiv pentru care nu se spun problemele. În societate am fost învățați să vorbim doar când suntem întrebați dar și să fim politicoși. De aceea un manager când își întreabă un subaltern despre probleme, aceste probleme vor fi filtrate de paradigmele educației.
Ce se poate întâmpla dacă nu ne cunoaștem 96% din probleme? Se pot lua decizii nepotrivite, se poate face o strategie eronată și se pot provoca pierderi uriașe. Ce putem face pentru a cunoaște mai bine problemele interne? Se poate angaja o companie externă, care, prin prisma păstrării anonimatului angajaților, poate afla, în urma desfășurării interviurilor, o mare parte din problemele companiei. În acest mod, top managementul va putea cântării cu toate datele în față atunci când va lua o decizie.
Cu cine se face acest audit? Cu cât participă mai mulți angajați cu atât veridicitatea auditului va fi maximă. Dacă se face cu toți angajații, inclusiv cu top managementul, atunci cu siguranță va fi un succes.
Când trebuie făcut un audit? Studiile noastre au arătat că este foarte benefic să se facă un audit anual. În urma lui se detensionează foarte multe lucruri și se pot îmbunătății cu foarte mici costuri sau uneori fără cheltuieli, condițiile de muncă. Practic un audit asigură o detensionare ce poate duce instant la o creștere a eficienței dar și la o dezvoltare sănătoasă. Dacă urmeză o schimbare majoră în management sau în strategia de management atunci  este vital să se facă un audit. În acest fel se minimalizează riscurile.
Enjobs HR, compania pe care o reprezentăm, are experiența necesară dar și rezultate foarte bune în auditurile pe care le-a susținut. Colaborarea cu noi vă va garanta o imagine exactă a companiei pe care o conduceți și vă va da toate datele necesare pentru a putea lua cele mai bune decizii atât pe termen lung dar și pe termen scurt.

Distribuie: Facebookmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.