IMG_5103Diferențele între oameni există. Chiar dacă creștem în același loc sau frecventăm aceași școală, genetic suntem înzestrați cu caracteristici fizice diferite. Unii avem mâini mari și puternice, alții suntem delicați și exacți, o parte dintre noi au capacitatea ridicată de a asculta și a analiza, alții suntem foarte buni să acționăm. Chiar și preferințele noastre sunt diferite. Marston definea încă din 1920, faptul că oamenii își formează personalitatea încă din faza embrionară, că părinții, familia, prietenii, școala, locul de muncă și societatea definesc un model comportamental pentru fiecare individ. În funcție de tiparul comportamental, omul are anumite abilități care-l fac să aibă succes în anumite meserii. Oricât ne-am dori nu vom putea niciodată să excelăm în toate domeniile.
Pentru a reuși să facă performanță, de aceste diferențe țin cont managerii de resurse umane. Stabilesc profilul ideal pentru fiecare post disponibil și recrutează persoanele potrivite care au abilitățile profesionale dar și comportamentale pentru a ocupa acea poziție. În acest fel se reușește semnificativ scăderea fluctuației de personal dar și creșterea performanțelor individuale ale fiecărui angajat.
Persolog are instrumente științifice prin care se pot determina cu exactitate abilitățile specifice fiecărui post și poate selecta cu ușurință cei mai buni candidați. În acest mod se poate economisi timp și efort. Companii de succes din întreaga lume utilizează instrumentele Persolog atât în relațiile interne cât și în relațiile cu furnizorii sau clienții.

Distribuie: Facebookgoogle_plusmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.